И политиците идват в M3 College

И политиците идват в M3 College

НАЧАЛО: 19 октомври 2015 Рі. От 13:59 С‡.

Политици, анализатори и актьори гостуваха в М3 College в първото за есента издание на PR Thursday.

„Предизборната кампанията е скучна, защото няма сблъсък на идеи“ – около тази теза се обединиха участниците в дискусията „Местни избори 2015 г.: Послания, доверие, власт“. В нея се включиха кандидатът за общински съветник от листата на ГЕРБ и председател на Столичния общински съвет (СОС) – Eлен Герджиков, политическият PRНидал Алгафари, доц. д-р Росен Стоянов и актьорът Влади Въргала.

Голяма част от партиите не правят познатата кампания, липсват събрания, дискусии, но в същото време има сблъсък на пари и на корпоративен вот. Битката за София е различна. Тук голяма част от партиите се страхуват от предрешеността на вота. Ето защо в столицата борбата ще е за мнозинството в Общинския съвет.

„Общинският съвет, а не кметът формира местната политика. Намеренията на кмета биха могли да бъдат много добри, но той е длъжен да се съобразява с конкретното разпределение на политическите сили в Общинския съвет, доколкото именно той контролира дейността на кмета. Всички еднолични обещания преди местните избори губят значението си, ако мнозинството в Общинския съвет не е от същата политическа партия или коалиция, от която е избран кметът“ – заяви Нидал Алгафари.

„Изборът на общински съветници е не по-малко важен и за политическите партии, ако нямат самостоятелен кандидат за кмет“ – подчерта от своя страна Елен Герджиков от ГЕРБ.

„Важно е да се чуе гласът на младите хора, да се стигне до тях – с подходящите послания, с поставяне на проблемите, които наистина ги засягат“ – допълни доц. Росен Стоянов.

Само с висока избирателна активност на местните избори обаче договорките и купуването на гласове няма да има никакво значение, категорични бяха анализаторите.

« Обратно