Instagram разширява ползите за бизнес потребители

Instagram разширява ползите за бизнес потребители

22 март 2018 Рі.

Бизнес потребителите бяха повече от развълнувани, когато през ноември 2016 г. Instagram обяви опцията за отбелязване на продукти върху снимки (Shopping Tags). И с право – така имат възможност чрез таг да добавят описание и цена на стоките от своите снимки. А кликването върху етикетите препраща към сайта, където може да се направи поръчка.

 

На социалната платформа ѝ трябваше известно време за тестване на самия процес, както и за да се убеди, че той не отблъсква потребителите, които са свикнали с опростените изображения. Instagram очевидно ще разширява ползването на продуктовите тагове. След модните търговци и бизнеси в САЩ дойде ред опцията да е достъпна за тези в Австралия, Бразилия, Канада, Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство.

В изявлението си Instagram казват:


Знаем, че Instagram е чудесно място, където хората преоткриват и споделят своите интереси. С опцията, която улеснява пазаруването, този процес отива по-далеч. Той предоставя витрина, откъдето хората да научават за продуктите на бизнесите, които следват. С лесен достъп до цени и подробности, потребителите могат да използват бутона с цел пазаруване или научаване на повече информация.“


 

Интересното е, че обявяването на разширения обсег на Shopping Tags идва ден след като Pinterest съобщи за новата си опция за реклами към изображения – „Shop The Look”, която касае бизнесите във Франция, Германия, Япония и Обединеното кралство. Тя значително прилича на тази в Instagram – рекламите се появяват след кликване върху стоките, отбелязани с кръгчета върху изображенията, подобно на тагове. За нас остава да се надяваме, че в следващата група държави с повече бизнес опции в Instagram ще се нареди и България.

Източник: Andrew Hutchinson, Social Media Today
« Обратно