Защо Instagram историите от Зимните олимпийски игри 2018 заслужават златото?

Защо Instagram историите от Зимните олимпийски игри 2018 заслужават златото?

02 март 2018 Рі.

Доскоро наблюдавахме Олимпийските игри само по телевизията (или на живо, ако сме късметлии), но през 2018 г. е много по-вероятно да сте ги проследили от телефона си. И не става въпрос само за излъчването от самите състезания, но и съдържанието от Пьончанг, публикувано в социалните медии.

 

Еволюцията на социалните медии по време на Олимпийските игри


Макар Twitter, Facebook и Snapchat да се конкурират в надпреварата, според някои Instagram с неговите истории открадна шоуто тази година. Instagram историите са идеалният начин да се улови атмосферата на олимпиадата и вълненията, които са особено важни за такова събитие.

 

 

По време на олимпиадата Джорджия Сапонас, дигитален директор на Канадския олимпийски комитет, сподели, че Instagram историите са фактор от голямо значение. „По-важно отвсякога е да разполагаме със съдържание, което е грабващо, развлекателно и вълнуващо, като включваме възможно повече видео“, добавя тя.


Независимо дали става въпрос за кадри от подготовката или от терена, Instagram историите предоставят много по-вълнуващо и ангажиращо съдържание. С опцията за избиране на „Акценти“ историите се запазват в лента над профилните публикации, а задържането им там ги прави по-ценни.

 

 

Пример за това е сноубордистът Шон Уайт – трикратен олимпийски златен медалист. В неговите Instagram истории станахме свидетели на пътя му от качването на самолета за Южна Корея до стълбичката на победителите. В платформата Уайт се обръща директно към феновете, споделяйки преживяванията си между състезанията. Малко след победата Шон отбеляза още едно постижение – 1 млн. последователи в Instagram.

 

Нова възможност за бизнесите


Освен начин да бъдем в крак със събитията, Instagram историите разкриват нови бизнес хоризонти. След правните промени на Международния олимпийски комитет от 2016 г. спортистите могат да участват в реклами извън тези на основните спонсори. Така вече наблюдаваме партньорства между брандове и атлети, които се осъществяват именно чрез спонсорирани Instagram истории. Разглеждането им от хиляди потребители води до ползи за бизнесите като нови последователи и диалози с потребители.

 

 

В Пьончанг тази година бронзовият медалист Марк МакМорис например си сътрудничеше с Кралската канадска банка – RBC, промотирайки тяхната карта Avion с Instagram истории, спонсорирани от RBC. Същото се отнася и за състезателката по фигурно пързаляне Теса Въртю, която с историите си промотираше своето Virtue x Victory яке с марка Hudson Bay.

 

 

Изводи


Зимните Олимпийски игри тази година може да са приключили, но бизнесите не бива да приемат това като еднократна възможност. Партньорствата със спортисти могат спокойно да продължат и след края на подобно събитие, имайки предвид значението на инфлуенсър маркетинга, който се очаква да заеме централно място през 2018 г.

 

 

Споменаването на бизнес от Instagram инфлуенсър обаче няма да е ефикасно, ако хилядите потребители не са правилната аудитория. Затова партньорството трябва да е подходящо и в двете посоки – няма логика например марка дрехи за сноубордисти да си сътрудничи със състезател по фигурно пързаляне.

 

И не забравяйте да рекламирате историите в Instagram, за да увеличите влиянието на своите кампании. Както разбрахме тази година, за да преборим алгоритъма в тази социална медия, е необходима платена стратегия – без нея няма как да пожънем всички ползи от усилията си.

Източник: Later.com
« Обратно