Какво ново от Messenger през 2018?

Какво ново от Messenger през 2018?

12 февруари 2018 Рі.

Председателят на Messenger Дейвид Маркъс сподели какви подобрения можем да очакваме от платформата за съобщения през 2018.

Да живее реалното време!

Обещанието е, че през 2018 г. ще продължат инвестициите в общуването в реално време, за да можем да се свързваме навсякъде и по всяко време – по приятни поводи, но и в трудни моменти. От Messenger искат да са сигурни, че можеш да отпразнуваш годежа на своя братовчед от другия край на света, както и да се увериш, че приятел е в безопасност след природно бедствие.

Да правим повече заедно

Груповите чатове са друг елемент, върху който има да се работи, а това според Маркъс може да стане по много начини – например чрез повишаване на скоростта и качеството на изображението (което сега е по-добро от всякога – 4k). Освен последните опции като реакция към дадена реплика и отбелязване на потребител по време на чат, от Messenger споделят, че са ни подготвили и още.



Малкото е повече

Маркъс отбелязва, че редица допълнителни функции на платформата, въведени през последните години, не са били сполучливи. За разлика от тях обаче, инвестициите вече ще целят много по-опростен и рационален Messenger.

Визията е с предимство

Със скока в употребата на визуални съобщения през 2017 г. прогнозите са, че тази година ще настъпи истински бум. Той идва с потребителско очакване за супер бързи и интуитивни камера и изображения от всякакъв тип, което Messenger ще се наложи да покрие.



От Обслужване на потребители към Грижа за потребители

Изпращането на съобщения се превръща във все по-удобна и предпочитана алтернатива, а оттам и Messenger прераства в канал за Грижа за потребители. Според проучване на Nielsen 56% от запитаните предпочитат писане на съобщение пред обаждане по телефон, що се отнася до комуникация с бизнеси, а 67% очакват това общуване да бъде все повече писмено през следващите две години. Ето защо Маркъс очаква още креативни начини, по които Messenger ще еволюира като канал за Грижа за потребители през 2018.

Съобщенията като маркетинг канал – не „дали“, а „кога“

С по-честото присъствие на брандове в Messenger, платформата осъзнава, че изпращането на съобщения е следващият важен канал за достигане до по-голям брой потребители. При това не само големи марки като LEGO търсят по-богато и ефективно преживяване за клиентите си в рамките на платформата, но и малки компании, които трябва да бъдат креативни и иновативни, за да изпреварят конкуренцията.

« Обратно