Владислав Георгиев: Важно е да не се бърза и да се усъвършенства продукта преди комерсиализацията. Неприятно и скъпо е пазара да ти дава корекциите.

Интервю: M3 College

31 май 2017 Рі.

Визитка:

 

Владислав Георгиев е съдружник в маркетинговата консултанска фирма „Ремарк Консултинг“.


От 1998-а се занимава професионално с реклама като е бил част от екипа на рекламни агенции Агора, Saatchi & Saatchi и Leo Burnett. 

През 2010-а става маркетинг мениджър на Престиж 96, като се грижи и за разработването на новите продукти на компанията.

По време на кариерата си e работил за компаниите Philip Morris, Procter & Gamble, Microsoft, Ideal Standard, Флорина, Nexcom, Престиж, Овъргаз, БТА, BBB, Allianz, Vivacom, Bacardi, Fujitsu-Siemens, Interlease и др.

 

- Вашият отговор на "дилемата" ПР или реклама?


- И двете са инструменти на маркетинга и са част от маркетинговия микс. Достигането на една информация до таргет групите чрез различни канали и подходи я прави максимално ефективна.

 

Три неща, които според вас са нужни на една нова фирма, за да пробие на пазара в България.


- Добър мениджмънт, добър продукт/услуга, правилен бизнес модел. Дистрибуция и комуникация на един следващ етап. Важно е да не се бърза и да се усъвършенства продукта/услугата преди комерсиализацията. Неприятно е пазара да ти дава корекциите и излиза много по-скъпо отколкото да се забавите с месец или два.

 

А в чужбина?


- Всеки пазар е различен като мащаб, потребителски нужди и поведение. Адаптирайте комуникацията си към съответните специфики, ако искате да бъдете разбрани и желани.

 

 

« Обратно