Огнян Младенов, SEO експерт: SEO конференция 2015 ще е най-голямото събитие досега

Интервю: Невена Котарова

20 април 2015 Рі.

Водещото събитие за оптимизация и маркетинг на търсачки в България наближава. SEO конференцията, която ще се състои на 24 април в Интер Експо Център, не само надгражда знанията и опита на професионалистите с новостите в бранша, но е и предпочитано място за срещи на клиенти, оптимизатори и представители на търсещите машини.

 

По темата говорим с Огнян Младенов, водещ експерт по оптимизация на търсачки и организатор на SEO конференцията.

 

 

Как дойде идеята да организираш SEO конференция през 2009 година?

 

Спомням си го все едно беше вчера. Група заблудени оптимизатори попаднахме на едно помпозно рекламистко събитие и си загубихме няколко часа време, през което слушахме абсолютно безполезни цифри и доклади. Накрая завършихме в една кръчма и там се роди идеята ние да организираме едно полезно и практически насочено събитие, на което да споделяме не само последните новости от маркетинга за търсачки, а и много личен опит. 

 

Доста се постарахме през годините да го правим все по-голямо и все по-полезно, като винаги сме искали и да е достъпно за всички. Затова билетите за огромна част от посетителите винаги са били на смешно ниски цени, а за студенти входът е безплатен. 

 

Безкрайно съм задължен на нашите приятели от „СуперХостинг”, че всяка година ни помагат безрезервно и благодарение на тях можем да постигаме все по-добри и по-добри неща.

 

С какво е по-различно тазгодишното издание от предходните?

 

Определено ще е най-голямото събитие досега –  4 потока, почти 40 лектори, изобилие от професионални и бизнес теми, 5 панела в основната зала... 

 

Лично за мен това ще е последната конференция, на която активно ще преча в организацията. Иначе казано - път на младите.

 

Има ли нови лица в бранша сред лекторите тази година?

 

Всяка година се стараем освен омръзналите ни стари муцуни, да включим и всички млади хора в бранша, които са постигнали отлични резултати и имат какво да споделят. Ако не се лъжа, почти половината лектори и тази година са нови лица, които никога не са говорили на конференцията.

 

Какви са акцентите в програмата?

 

Основно ще наблегнем на новите изисквания на търсачките за мобилни, бързи, защитени, структурирани и социални сайтове. Няма да пропуснем и създаването и маркетинга на полезно и качествено съдържание. Интригуващи ще са и анализите на сайтове, за които сме отделили цяла зала, но вероятно най-сериозен интерес ще предизвикат Дейвид Амерланд, Мария Моева от „Гугъл” и колегите от Русия и Украйна.

 

Правим всичко възможно да осигурим и безплатно пряко излъчване от главната зала за всички хора, които по някаква причина не могат да посетят SEO конференция 2015. Обещавам да бъде доста забавно и интересно.

 

« Обратно