Радостина Савова, главен редактор на Marketing360: Все още очаквам събитието, което ще ме завърти на 360 градуса

Интервю: Кристина Тонева

05 юни 2014 Рі.

Дипломиран арабист и книгоиздател, Радостина активно се занимава с маркетинг и реклама. В началото на 2012 става главен редaктор на единствената изцяло специализирана медия за маркетинг и реклама у нас  www.marketing360.bg и паралелно с това работи в Bubu Studio – бутиковото студио за филми и телевизионни реклами. Отскоро заема длъжността Head of Marketing&Corporate Communications, като отговаря за българския и американския офис на творческата организация. 

 

Една от страстите на Радостина са чиклит романите. През юни самата тя ще обяви дебютната си книга „След 22“, изцяло посветена на забавлението, секса и грижите на мацките след 22.

 

Опиши се с три думи.

 - Енергична, информирана, отговорна.

 

С какви предизвикателства се сблъскваш всеки ден като главен редактор на Marketing360.bg?

 - Всеки ден получавам десетки имейли и най-голямото предизвикателство за мен е да им отговоря адекватно, да се срещна с всички, които имат какво да споделят с мен, и най-вече да изкопча информацията, която би била интересна за читателите, но почти всички я пазят в тайна или просто никой не е посмял да попита „Колко струва вашата кампания?“, „Защо избрахте тази рекламна агенция?“ и „Не се ли срамувате от резултата?“.

 

Как български сайт успява да влезе в Топ 3 на най-добрите маркетинг портали в Европа?

 - С работа, постоянство и най-вече с много лични контакти.

 

Имаш и личен блог, който сама наричаш „място за информационно забавление“. Какво те вдъхновява да пишеш?

 - Не съм писала в него от близо 2 години, но за сметка на това написах книга, която ще пусна безплатно онлайн вероятно още този месец. Черпя вдъхновение отвсякъде – работа, приятели, телевизия, барове и молове. Моето вдъхновение е навсякъде около мен.

 

Какво е състоянието на маркетинг бранша в България?

 - Трудно бих обобщила какво е състоянието на маркетинг бранша у нас, но моите впечатления през последните две години са, че у нас се мисли активно и практично. Бюджетите винаги са ограничени, идеите са все по-силни и продажбите го доказват. Раздвижването личи най-вече по време на конкурси. Виждам страхотни интегрирани кампании, което ми подсказва, че всички в маркетинг отдела мислят като един човек. 

 

Препоръчай 3 книги, които смяташ, че всеки (бъдещ) успешен маркетинг специалист трябва да прочете. Какво четеш в свободното си време?

- Не смея да препоръчам само 3 книги за маркетинг. Тук можете да видите какво препоръчват страхотните лектори по време на iceefest 2013 – събитието за дигитален маркетинг в Букурещ (http://goo.gl/xvKkUx)

 

Лично аз чета художествена литература, най-вече чиклит и любовни романи. Професионално чета статии и кейс стъдита, в маркетинга почти всичко остарява с всеки изминал ден.

 

Какво преобърна живота ти на 360 градуса?

 - Все още очаквам събитието, което ще ме завърти на 360 градуса.

 

Какво в работата ти носи РАДОСТ?

 - Комуникацията от сутрин до вечер ме зарежда с енергия и радост. Имейли, телефонни разговори и срещи, после специални събития, партита и семинари, писане на текстове и редактиране, всичко ме радва. Най-щастлива съм, когато успея да се добера до информация, която първа да споделя на www.marketing360.bg, и така да развълнувам читателите, че да ги накарам да се върнат за още.

« Обратно