Време е за сцена - умения за презентация и сценична реч

Време е за сцена - умения за презентация и сценична реч

НАЧАЛО:

26 Март 2016 Рі. От 10:00 С‡.

Цена:

190 лв.

Начин на плащане:

В брой и по банков път

Лектор:

Арсения Иванова

Хораруим:

14 Учебни часа

сертификат:

Всеки курс гарантира високо ниво на подготовка, сертифицирано (след полагане на изпит) от МОН с удостоверение за професионална обучение.

Период на провеждане:

26 Март 2016 - 2 Април 2016

материали:

Материалите ще се получават на място и ще са съобразени с практическата насоченост на курса

Арсения Иванова е актриса и преподава сценична реч на бъдещи актьори. Понякога се ядосва, че хората не се упражняват как да говорят пред публика и се стреми да им помогне да овладеят тялото и речта си. В две поредни съботи ще ни обяснява, показва, стимулира и упражнява да бъдем по-добри, когато говорим пред по-голяма аудитория. (Втората събота ще ни качи на сцена)

 

ТЕХНИКИ НА ВЕРБАЛНАТА КОМУНИКАЦИЯ в ИЗКУСТВОТО ДА ПРЕЗЕНТИРАШ

доц. д-р Арсения Иванова

    Анотация:

    Курсът е предназначен за служители, които искат да придобият умения в технологията на словесното действие, търговски представители, обучители, PR представители и презентатори, на които им се налага да представят идеи, проекти, стоки, услуги, да представят компании и т.н., и които искат да усвоят изкуството на презентирането и различни начини на изразяване.

    Участниците в курса се запознават с изразното и комуникативно средство „човешки глас”, познаването на говорния апарат като организирана съвкупност от дихателни, речеви и артикулационни органи, чрез чиято синхронизирана дейност се осъществява човешкия говор.

    Целта на тренинга е участващите да придобият знания по култура на речта и техника на говора, които успешно да прилагат в така наречените тук ”Техники на вербалната комуникация в Изкуството на презентирането”. Освен това ще придобият умения как тези основни качества се трансформират във воденето на една презентация, кои са основните позиции в самото словесно действие, кои са полезните, препоръчителните и задължителните качества и умения изисквани от презентиращия, и как, чрез всичко това, той да владее словото си от гледна точка на психологията и да убеждава различна аудитория в различни речеви ситуации, постигайки успешен резултат.

 

 Компетенции:

 

    При завършване на курса участващите ще встъпят в умения как да използват по-добре говорния си апарат, как да  постигат свои „образи” на гласа, как да убеждават другите, как да водят играта „битово-публично ниво на речта”, какво стои в „задкулисието на словото” – от свободния текст до тясно специализирания доклад, от професионалния говор до личностното изразяване, и най-вече, във воденето на една професионална презентация.

    Ще имат информация как със словото и гласа си да постигат доверие, логичност, истинност, внушение, категоричност, прецизност, въздействие и пр.; как да контролират собствените си емоции и със самочувствие и увереност да водят словесно действие в различни ситуации и пред различна аудитория, както и да влияят чрез своята презентация. Ще имат провокация по какъв начин да усъвършенстват личностните си качества в професионална среда.

   

      Тематичен план на курса:

 

  1. Представяне на курса. Събеседване с участващите.
  2. Разбиране за Дишането и как овладяното Дишане подпомага аргументацията на презентацията.
  3. Какво е Техниката на говора и как тя допринася за конкретното поведение по време на презентация. 
  4. Как да говорим добре:

4.1.            Личността на говорещия.

4.2.            На какво да се научим.

4.3.            Поза, жестове, мимика.

4.4.            Установяване на контакти.

4.5.            Какво да се избягва.

4.6.            Как се убеждават другите.

4.7.            Комуникацията и отношенията между хората от гледище на Психологията.

  1. Владеене на Словото – как да изразяваме мисли, чувства и образи.
  2. Владеене на Словото – как да изградим успешна презентация.
  3. Индивидуалност на изразяването. Модератор в момента.

 

      Практичен план на курса:

 

  1. Тренингът. Какво представлява.
  2. Запознаване с принципите на успешната вербална комуникация.
  3. Овладяването на принципите, които отличават печелившия оратор.
  4. Умението за добро говорене пред различна аудитория и в различни ситуации, както и съпоставка на различен стил и жанр текст.
  5. Тънкостите на доброто говорене.
  6. Вербалната и невербалната комуникация.
  7. Култура на мисленето, езикът и речта.
  8. „Изкуството да говорим” – как да подготвим и подредим своята реч по такъв начин, че тя да бъде въздействаща, запомняща се, атрактивна, конструктивна и да провокира към действие.
  9. Заключение.
« Обратно