Бизнес етикет и протокол

Бизнес етикет и протокол

НАЧАЛО:

23 Януари 2016 Рі. От 10:00 С‡.

Цена:

180 лв.

Начин на плащане:

В брой и по банков път

Лектор:

Евелина Христова

Хораруим:

16 Учебни часа

сертификат:

Този курс завършва с получаване на удостоверение за професионално обучение за част от професия "Сътрудник в маркетингови дейности".

Период на провеждане:

23 Януари 2016 - 24 Януари 2016

материали:

Материалите ще се получават на място и ще са съобразени с практическата насоченост на курса

23 януари - 10 - 17:00 ч. с включен 1 час бизнес обяд;

24 януари – 10 - 17:00 ч.  с включена консултация със стилист и коктейл

Двудневният курс по Бизнес етикет и протокол е предназначен за активни хора, работещи или планиращи да работят в сферата на обществените отношения. Избран е подходът учене чрез правене (learning through doing).  Курсът съчетава запознаване с теоретични постановки в сферата на бизнес етикета и държавния протокол, но също така прилагане на придобитите знания на практика.

Курсът е съобразен както с основните правила, установени и описани в нормативните документи и книги по темата, така и с реалната практика в бизнес средата. Ще се запознавете с основните понятия на бизнес етикета и държавния протокол, както и с работата с тях за постигане на общите комуникационни цели. Имате възможност да придобиете знания и практически умения за това как да работите успешно с бизнес партньори при различни ситуации.

В рамките на курса ще се изправите пред реални ситуации и ще взимате решения по темата. Ще се запознаете с някои често срещани грешки и ще имате възможност да направите собствени.

 

Теми, които са застъпени в курса са:

1. Бизнес етикет и протокол. Комуникации и постигане на комуникационните цели. Уводни познания.

2. Дипломатически протокол и церемониал.

3. Корпоративен протокол.

4. Когато бизнесът срещне държавата – награждавания, подписване на договори. Подготовка и правила при провеждането.

5. Правила при подреждането на маса на официални лица. Видове маси. Посрещане и изпращане на гости. Настаняване, сервиз. Бизнес етикет и мероприятия, свързани с консумация.

6. Етикет и стил на работното място. Кабинет, зали за разговори, работни пространства – посланието, което отправяме чрез тях. Входни пространства на офиса, посрещане на посетители.

7. Точността. Разговорите по телефона. Онлайн етикет. Поддържане на делова кореспонденция – на хартия и по имейл. Фейсбук в офиса, офисът във Фейсбук?

8. Подаръци. Подготовка и изпращане на покана. Разчитане на покана.

9. Визитните картички.

10. Облекло, цветове, символи на статуса.

12. На ти или на Вие? Междукултурни комуникации и етикет.

 

Евелина Христова

Гл. ас. д-р Евелина Христова е преподавател по Бизнес и масови комуникации и стратегическо лидерство в Нов български университет от 2007 г. Член на Европейската асоциация за ПР образование (EUPRERA) и на Българското дружество за връзки с обществеността. Работила е в Програмата за развитие на ООН (UNDP), Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (OSCE), AMI Communications, в сферата на политическите комуникации, била е съветник на министъра на образованието, младежта и науката по комуникационна политика и реформа на висшето образование. Българският представител в The Steering Committee for Higher Education and Research (CDESR) в Съвета на Европа в периода 2010- 2013 г. В момента работи по изследване на Комуникация на благотворителността. От 2013 г. води връзките с обществеността на Нов български унивeрситет.

 

Ирина Памятних – завършила „Моден дизайн” със стаж в Battibaleno. Изработвала е и сценични костюми. В момента работи като дизайнер и собственик на магазин за ръчно изработени аксесоари. 

« Обратно