Маркетинг на взаимоотношенията

Маркетинг на взаимоотношенията

НАЧАЛО:

20 Юни 2015 Рі. От 10:00 С‡.

Цена:

120 лв.

Начин на плащане:

В брой и по банков път

Лектор:

Георги Сердаров, CEO на Rezzo.bg

Хораруим:

10 Учебни часа

сертификат:

Всеки курс гарантира високо ниво на подготовка и удостоверение от МОН за професионална специализация.

Период на провеждане:

20 Юни 2015 - 20 Юни 2015

материали:

Материалите ще се получават на място и ще са съобразени с практическата насоченост на курса

Период на провеждане


20 юни 2015 г.

събота

10.00 - 17.00 ч.

 

Създаването на стратегии и цели, наблюдението на клиента, събиране на правилна клиентска информация и клиентският анализ са в основата на успеха на Вашия бизнес.

Как обаче това може да стане реалност, как да задържите клиентите си и какви са принципите на директния маркетинг, включително и Facebook маркетинга ще разберете на предстоящия курс по Маркетинг на взаимотношенията през юни.

 

  • Философията зад „взаимотношенията“ и техния „маркетинг“. Защо?
  • Statistics of Things


„Стратегията изисква мисъл, тактиката – наблюдение.“ Макс Еве (шампион по шахмат)...“...победата – визия за бъдещето.“ (бел. авт.)

 

  •  Създаване на стратегия и цели.
  •  Клиентско Наблюдение (Descriptive Analytics).

 

-          Събиране на правилната клиентска информация:  създаване и управление на лоялни клиентски програми; успешно управляване на клиентски база данни, акумулирани онлайн;

 

-          Клиентски Анализ: сегментация,  нови клиенти и привличането на такива, задържане на текущи клиенти/възвръщане на клиенти, които вече сме загубили, максимизиране на ползите от текущи клиенти, cross-sell, up-sell, анализ на движението на различни клиентски сегменти във времето;

 

  •  Предвиждащ клиентски анализ (Predictive Analytics).

 

-          Задръжте клиентите, които ще спрат да купуват или ще намалят потреблението си преди да са го направили ; използване на статистически анализи за изчисляване на клиентите, които имат най-голяма вероятност да спрат да пазаруват от вас.

-          Предложете на клиентите това, което знаете, че ще искат;  използване на статистически анализи за изчисляване на най-вероятни артикули, които клиентите ще купят в бъдеще и ускоряване и увеличаване на тяхното потребление.


  „Действието е основната причина за всеки успех.“ Пабло Пикасо (един от най-влиятелните художници на 20-ти век)… “…и неуспех.“ (бел. авт.)

 

-          На правилното място в правилния момент;  принципите на директния маркетинг;

-          E-mail маркетинг; таргетиране и сегментация; създаване на успешни e-mail кампании; онлайн услуги, които да използвате и да започнете да изпращате ваши собствени e-mail кампании веднага; изчисляване на успеваемостта на вашите e-mail кампании, практически насоки; изпращане на e-mail кампания в реално време по време на курса и др.

-          SMS маркетинг; кога да се използва и как; доставчици и как можете да започнете да изпращате SMS кампании от утре;

-          Facebook (социални медии) маркетинг; таргетиране на вашите аудитории; използване на ваши клиентски бази и таргетирането им във facebook; таргетиране на подобни клиенти въз основа на вашите текущи клиенти.

-          Checkout point маркетинг; директен маркетинг при приключване на последна транзакция;

-          A/B Testing; Защо?; Какъв е правилния начин да го използвате;

 

“Един от най-ефективните начини да забравите голямата картинка (the big picture) е да се съсредоточите в детайлите.“  Чък Паланюк (писател и журналист)

 

БОНУС ТЕМИ:


(Презентирани публично за първи път специално за M3 College)

А. Милиарди и Милиарди уникални комбинации. “Embracing Diversity”

Б. Пирамидата на Маслоу обърната с главата надолу.

 

Визитка:


Георги Сердаров е управляващия директор и създател на сайта за ресторантски резервации с отстъпка ReZZo.bg. Кариерата му започва през 2007 г. в централата на световната хотелска верига Golden Tulip Top Hospitality Group. Там първо е асистент по е-дистрибуция и продажби, а после - координатор маркетинг в един от хотелите. През 2009 г. става мениджър лоялни клиентски програми и онлайн продажби и развитие във веригата ресторанти Happy Bar & Grill.

 

Участва в създаването и развитието на интернет страницата за доставка на ресторанти Happy, която през 2013 година печели две награди Forbes E-Volution в категориите "Customer Experience" и "Иновации". През 2015 година печели награда Forbes E-Volution с ReZZo.bg в категорията "Customer Experience".

 

Бакалавър е по бизнес администрация и международен бизнес мениджмънт в Hogeschool INHOLLAND в Ротердам, Холандия и магистър по маркетингови анализи, статистика и CRM от Университета в Гент, Белгия, където в момента e в процес на кандидатстване за докторантура по пазарни изследвания и психология.

« Обратно