The Impact code: как да променим живота си

The Impact code: как да променим живота си

Автор на ревю:  Юлиян Величков

26 февруари 2016 Рі.

Поредната книга за самопомощ? Не, тази книга е различна. Книгата “The Impact Code” на Найджъл Райзнър е изключително леко четиво, което е отличен помощник, който ще ти напомни кои са важните неща в живота и как да ги постигнеш.

 

The Impact code (Кода на въздействието):

I  In the room – бъди съсредоточен върху това, с което се занимаваш в момента.

M Model from the best – взимай пример от най-добрите.

P Passion & purpose – бъди целеустремен и влагай страст в действията си.

A Action - Действай! Малките действия водят до големи промени.

C Comic relief – Забавлявай се във всичко, което правиш.

T Trust – Имай доверие в себе си и в своите възможности.

 

“The Impact Code” ни учи, че в моментите, когато трябва да се действа, се мисли единствено за настоящия момент, а не за бъдещето. Колкото повече вярваме в едно нещо, толкова по-вероятно е да го постигнем.

 

Чувствате се, че не сте достатъчно „значими”, за да постигнете нещо съществено? Замислете се за комара. Само едно насекомо от този вид в стаята ви през нощта и може да ви попречи да спите цяла нощ.

 

Вселената е перфектно балансирана: възнаграждава усилието с резултати. За съжаление бездействието не генерира нищо. Където има празнота, някой ще я запълни. Постарай се ти сам да контролираш това, което запълва живота ти. Трябва да започнеш да се грижиш за себе си, а и за близките си. Само като създаваш impact(въздейстие) в живота на другите, ще създадеш значимо въздействие и в своя живот.

 

„The Impact Code е красив и лесен подход към живота. Толкова лесен, че ще се чудите как не ви е хрумнал по-рано. Затова е важно да се вземете в ръце и да започнете да живеете за себе си, за своите мечти и за своя живот. Подходът на Найджъл Райзнър е директен, откровен и изключително честен. Ако следваш кода ще забележиш и почувстваш разликата в своя живот и в живота на хората около теб.

 

Твоят живот те чака, за да започне. Всичко, което трябва да направиш е да приложиш Кода на въздействието и светът ще бъде твой.

 

За автора: Вдъхновяващите послания на Найджъл Райзнър вълнуват хора по целия свят. Той провежда повече от 100 лекции на година по своя уникален, енергичен стил на корпорации и асоциации. Найджъл е единственият мотивационен говорител в Европа, който е бил награден за Говорител на годината от Академията на Изпълнителните директори и Изпълнителния комитет.

 

Тази и много други книги можете да намерите в библиотеката на M3 College. 

« Обратно