Как да събудим дремещото ни моджо?

Как да събудим дремещото ни моджо?

Автор на ревю:  Александра Йорданова

28 октомври 2014 Рі.

За да се вдигне булото на неизвестното, редно е за начало да дадем отговор на първия и най-съществен въпрос – какво всъщност представлява нашето моджо? „Работната дефиниция” на термина е проста, но съдържателна: „Моджо е позитивният дух – към това, което правим, който се заражда вътре в нас и се излъчва към света.“  

 

Макар и кратко, това изречение побира в себе си формула за дълготрайно щастие. А както обикновено се оказва, именно най-простите и лаконични мисли са и най-стойностните. Чувствата на целеустременост и душевно удовлетворение трябва да са неделими спътници на всяко начинание, с което се захванем. По този начин те се превръщат в двигателната сила, водеща по пътя на трайно щастие директно към висините на успеха. Позитивният дух на постигнатите цели се излъчва към света навън и огрява всичко наоколо.

 

Извън рамките на общоприетото определение моджо всъщност се основава на индивидуалното усещане за това какво придава смисъл и стойност на живота.

 

Личното моджо на всеки от нас се повлиява от четири основни фактора:

 

  • Идентичност. Кой смяташ, че си ти?
  • Постижения. Какво си постигнал?
  • Репутация. Какво мислят хората, че си постигнал?
  • Приемане. Какво можеш да промениш и кога просто да продължиш?

 

За автора: Маршал Голдсмит е сред най-изтъкнатите коучове на преуспели бизнесмени и водачи в световен мащаб. Американецът е смятан за „Един от най-надеждните мисловни лидери в новата епоха на бизнеса.“ (Economist UK) Създател е на т.нар. 360-градусова обратна връзка, превърнала се в инструмент за подобряване на лидерството в компаниите по целия свят. Автор е на богата литература, свързана с мениджмънт, като след успеха на книгата „С каквото си успял, с него няма да преуспееш” пренася ценните си уроци на страниците на „Моджо”.

 

 „Моята цел за написването на тази книга е по някакъв малък начин да се опитам да ви помогна да заживеете по-щастливо и смислено. Като направите това, ще помогнете на чудесните хора в живота си да намерят повече щастие и смисъл.
Не го правете само за себе си.
Направете го и заради тях.“

 

Съветите за това – как да усъвършенствате своето моджо – може да намерите в библиотеката на M3 College. Разпространява се благодарение на Издателство „Изток–Запад“.

 

« Обратно