Как да превръщаме нещата, които докосваме, в злато?

Как да превръщаме нещата, които докосваме, в злато?

Автор на ревю:  Веселина Василева

15 май 2014 Рі.

Според древногръцка легенда фригийският цар Мидас превръщал всичко, което докосне, в злато. В книгата ,,Докосването на Мидас“ един от най-великите предприемачи на всички времена Доналд Тръмп и американският инвеститор и автор на световни бестселъри Робърт Кийосаки ни разкриват как да се сдобием с ръката на Мидас и да станем успешни предприемачи. Двамата автори  споделят дългогодишния си опит в бизнеса  и ни разказват откровено своите  истории за рискове, победи, загуби и борби. Четивото се разпространява от ИК „Изток-Запад.

 

Ценното ръководство по предприемачество е разделено на пет глави, всяка от които дава информация за един от петте пръста на ръката на Мидас – метафора на качествата, съществени за предприемаческия успех.


-       Палецът означава силата на характера и способността на предприемачите да устояват на препятствия, провали и разочарования, които съпътстват започването на собствен бизнес.

 

-       Показалецът символизира фокуса или възможността да реализирате идеите си докрай и да упорствате дори когато настъпят трудни времена.

 

-       Средният пръст, най-дългият, е свързан с марката и желанието да запознаете света с продукта си. Без оригинален, различен и значим бранд, отличаващ се с най-доброто качество на пазара, няма да имате ръка на Мидас.

 

-       Безименният пръст олицетворява взаимоотношенията и необходимостта от добри партньорства, без които не бихте пожънали успех в предприемачеството.

 

-       Кутрето символизира малките неща и способността им от незначителни детайли да се превръщат в големи неща за вашите клиенти и бизнес.

 

Ако търсите начин да реализирате идеите си и да спечелите от тях, като ги превърнете в доходоносен бизнес, то книгата ,,Докосването на Мидас“ е точно за вас. Можете да я намерите в книжарницата на M3 College.

« Обратно