Инвестирай като Уорън Бъфет

Инвестирай като Уорън Бъфет

Автор на ревю:  Лиляна Динкова

07 май 2014 Рі.

 Най-умен във войната на наддаване е губещият.

 

В „Даото на Уорън Бъфет“ са събрани 125-те най-забележителни съвета на легендарния американския бизнесмен относно инвестирането, които разкриват тайните на неговия успех.

 

Книгата съдържа ценни уроци за това как да станеш и останеш богат, кога да продаваш и кога да си тръгнеш, за бизнеса, за образованието, за работното място, за грешките, от които да се пазим, и други. Цитатите, подбрани от лични разговори, интервюта и доклади, разкриват не само инвестиционните стратегии на Бъфет, но предлагат и житейски примери, от които всеки би могъл да се поучи. След всяка мисъл следва кратко обяснение от авторите Мери Бъфет и Дейвид Кларк.

 

Ако искате да разберете защо „ръководенето на собствена кариера е като инвестирането“ и защо не трябва да „опитвате да възстановите парите си по начина, по който сте ги изгубили“, прочетете „Даото на Уорън Бъфет“. Книгата е бестселър на Business Week  и Wall Street Journal.

 

Уорън Бъфет е американски инвеститор, бизнесмен и филантроп. Считан е за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари. През 2008 г. е обявен за най-богатия човек в света, а през 2011 г. заема трето място. Американското списание Time го определя като един от най-влиятелните хора на планетата.


В България книгата „Даото на Уорън Бъфет“ се разпространява от Издателство „Изток-Запад“ и може да бъде намерена в книжарницата на  M3 College.

« Обратно