Как да разгърнете творческата си интелигентност?

Как да разгърнете творческата си интелигентност?

Автор на ревю:  Пирина Касапинова

19 март 2014 Рі.

„Силата на творческата интелигентност“ е четиво, откриващо нови хоризонти, където се преплитат пъргавият ум и креативното мислене. Авторът на книгата Тони Бюзан разгръща един полутеоретичен, полупрактически курс по развихряне на творческия гений у всеки.

 

Книгата е разделена на 10 глави, в които има място за всеки тип човек, в зависимост от интересите му, а приложените мисловни карти правят целия „курс“ много по-точен и ясен. Картографирането на идеи ще Ви помогне да боравите с творческото мислене. Бюзан твърди, че създаването на мисловна карта може да бъде просто, лесно и приятно. В книгата му можете да разберете как да онагледите идеите и мислите си, като си служите не просто с редове и думи, а с рисунки, диаграми, образи, символи и графики.

 

Много важна част от картографирането на Вашите идеи е да използвате цветове, защото те стимулират творческото мислене и стимулирайки визуалните центрове на мозъка, грабват вниманието и интереса чрез очите, което допринася за разграничаването на различните теми за размисъл.

Това от своя страна е много важно за последователността и логическите връзки. Именно по този начин се стимулира геният, заложен у всеки от нас. Така можем да получим мощна връзка между креативността и интелигентността си.

 

Тази книга е създадена за хората, които винаги са се чудили защо мозъкът ни бива разделян на полукълба, които определят дали си творческа, или практически насочена личност.

А защо не и двете? Бюзан доказва, че е в състояние да даде отговор на този въпрос – да, можете да бъдете един гениален творец всеки ден!

 

Разгледаните теми ще Ви направят находчиви, гъвкави, самобитни и задълбочени във всяко едно Ваше решение, а всичките тези новопридобити качества ще дадат резултат съвсем скоро.

 

Референции:


„Тони Бюзан ще направи за мозъка това, което Стивън Хокинг направи за Вселената.“ („Таймс“)

 

Книгата можете да намерите в библиотеката на M3 College благодарение на ИК „Изток-Запад“.

« Обратно