Един различен поглед към продажбите: „В сърцето на всеки смел търговец спи лъв“

Един различен поглед към продажбите: „В сърцето на всеки смел търговец спи лъв“

Автор на ревю:  M3 College

12 март 2014 Рі.

Има много книги, които можеш да прочетеш на един дъх. Е, „Търговецът Дракон“ на Джон Скивола не е от тях.

 

Още с първото разлистване на тази книга очаквах тя да е поредната стандартна книга за продажби, която да ни учи какво трябва и какво не трябва да правим, за да сме успешни в бизнеса. Каква беше моята грешка?  Грешка, която допускат много търговци в сферата на продажбите – правят като мен прибързани заключения.

 

Книгата е уникална по своето съдържание. Авторът съчетава афоризми, цитати, сказания, откъси, стихове хайку, дзен гатанки и алегории от мъдреци, живели преди векове, за да ни разкрие древния код на успешните продажби.


Книгата на Скивола е различна, защото ни учи как да бъдем велики търговци (търговци Дракони), като възприемем положителните качества на десет различни животни, едновременно митични и истински. Драконът се почита като символ на величието, смелостта и е въплъщение на вечната мъдрост. Ето защо всички търговци се стремят да бъдат велики Дракони в своята работа. „Правете обикновените неща в търговията по необикновен начин и ще владеете вниманието на света на търговията“.


Зад кориците се крие огромно количество полезна информация. Авторът ни хваща здраво още с първите редове и не ни пуска до самия край на книгата – учи ни как да придобием величието на Дракона, познанието на Делфина, майсторството на Акулата, оптимизма на Пандата, смелостта на Лъва, но в същото време ни разкрива защо трябва да се пазим от песимизма на Жабата и страха на Мишката. Както Уолстрийт определя дали пазарът е Бик (при повишаване на цените), или Мечка (при понижаване на цените), така и ние, четейки тази книга, ще се научим да бъдем търговци Дракони.

 

„Няма чак толкова трудни търговски начинания, те стават такива, щом някой подходи към тях с подход на мишка.“

 

„В сърцето на всеки смел търговец спи лъв. Светът на търговията принадлежи на онези, които притежават Окото на Лъва.“

 

За кого е предназначена тази книга?

 

За всички. Тя е както за опитните, така и за начинаещите търговци. Този сборник с мъдрости би допаднал и на най-претенциозния търговски мениджър.

„Търговският живот е като игра на дама. Когато стигнеш до върха, можеш да се движиш навсякъде.“

 

Отзиви за книгата:


„Търговецът Дракон“ е уникален подход за постигане на отлични резултати в търговията. Прочетете я, приложете наученото от нея и ще започнете да продавате повече и по-бързо!“ (Д-р Улф Ринки, автор на „Превърнете победата в начин на живот“).

„Ако търсите познания и напътствия относно тайнствата на търговията – купувайте, продавайте, вземайте назаем, придобивайте, поръчвайте, снабдявайте се, но прочетете „Търговецът Дракон“! Това е основополагаща книга за всеки, който се стреми да бъде сред най-добрите в търговията и продажбите“ (Линда Чандлър, автор на „Магията на продажбите: Седемте принципа на успешния търговец“).

 

„Интересна. Съдържателна. Приятна за четене. Източник на вдъхновение. Изчерпателен наръчник по майсторско влияние“ (Марк Санбърн).

 

От страниците на „Търговецът Дракон“ се учим, че „който иска да успее в търговията, трябва да превърне „настойчивостта“ в най-близък приятел, „опита“ в мъдър съветник, „дързостта“ в по-голям брат, а „надеждата“ – в напътстващ го гений.

 

Дали да се докоснете до тази книга, решавате вие – „Някои пият от фонтана на търговското познание, други само си правят гаргара“.

 

Книгата ще ви изненада и с редица интересни истории като тази:


Някой се похвалил: „Толкова е добър лъкът ми, че стрела не му трябва!“. Друг се похвалил: „Толкова е добра стрелата ми, че лък не й трябва!“. Изкусният стрелец Ли ги чул и ги попитал: „Как ще изстреляш стрелата си без лък? Как ще уцелиш целта без стрела?“. Така събрали лъка и стрелата и Ли ги научил да стрелят (Чън Фу).

 

„Не стига да имате смелост за правилните търговски действия. Трябва да ги правите и по правилния начин.“


Вземете „Търговецът Дракон“ от книжарницата на M3 College и честичко се допитвайте до написаното в книгата. Тя се разпространява в България благодарение на ИК Locus.

« Обратно