Успешен онлайн маркетинг. С 65 примера от практиката – Жюстин Томс и Денислав Георгиев

Успешен онлайн маркетинг. С 65 примера от практиката – Жюстин Томс и Денислав Георгиев

Автор на ревю:  Цветомира Филипова

29 ноември 2013 Рі.

Рецептата за успешно онлайн присъствие накратко може да се опише с много усилия и правилни решения. „Освен това са необходими още и смелост, и последователност, както и вдъхновение.“


Книгата „Успешен онлайн маркетинг“ е подходяща за всички, които искат да се запознаят бързо и лесно с основните техники и похвати онлайн. Тя ще бъде полезна и за тези, които имат базови знания, но търсят допълнителна информация, популярни примери и идеи за вдъхновение.

 

В 65 кратки, но изчерпателни глави се разглеждат основните стъпки за създаване на онлайн присъствие, популярни платформи за използване, различни бизнес стратегии, похвати и работещи съвети от професионалисти.
Към книгата има специално приложение, което може да се ползва като основен план при изграждане на един сайт, както и при първите стъпки за популяризирането му. Предоставени са полезни технически размери на банери и инфографики по данни на национални изследвания, свързани с онлайн културата и употребата на интернет в България.


Полезни линкове, кратък речник на най-употребяваните термини и библиография също са част от предоставената информация.

Основните теми, които се акцент в книгата, са създаването на един сайт и всичко, което трябва да знаем за това; колко е важно да се научим да работим със статистиките от посещения и за какво биха били полезни те; комуникацията с клиентите; писането и поддържането на сайтовото съдържание; създаване и използване на блог; интернет рекламата и онлайн кампаниите.

 

Внимание е отделено и на онлайн магазините, електронните видове разплащания и на малкия бизнес в интернет.

В почти 200 страници авторите са събрали голямо количество практически полезна информация, която се чете бързо и увлекателно. Ако търсите структурирана теория, която да ви ориентира в конкретната сфера, тази книга е за вас.

И както много правилно е казано: Най-трудно е началото. От днес за утре могат да минат много години.


Книгата на дуото Томс & Георгиев несъмнено оставя читателя вдъхновен и с десетки идеи в главата за онлайн стратегии и проекти, които да реализира.

« Обратно