"Брилянтната идея. Какво трябва да знаете, правите и казвате,  за да имат успех вашите идеи на работното ви място" от Дъглас Милър

"Брилянтната идея. Какво трябва да знаете, правите и казвате, за да имат успех вашите идеи на работното ви място" от Дъглас Милър

Автор на ревю:  Теодор Георгиев

14 януари 2013 Рі.

„Брилянтната идея“ е част от много интересна поредица книги на издателство Pearson Education за това как да бъдете успешни на работното място. Тя е актуална, атрактивно написана и много мотивираща.

 

Лесно можете да предположите, че книгата е предназначена за инициативни и амбициозни на работното си място хора. Авторът обаче твърди, че креативността е по-скоро заложена у всеки от нас и трябва само да я развием, а не да си мислим, че сме лишени от нея. Целта на тази книга е именно да ви помогне да преодолеете бариерите на закостенелия начин на мислене, а след това да превърнете „Брилянтната идея“ в реалност.

 

Независимо какъв пост заемате на работното място, вие рано или късно ще се натъкнете на нещо, което може да бъде променено. Тази книга ви учи как да използвате този момент, за да бъдете успешни на работното си място. Цели глави са посветени на това как да „генерирате идеи“, да ги „продадете“ и да ги приложите. Крайният резултат е превръщането на способността ви да раждате брилянтни идеи в начин на живот.

 

Към списъка какво да правим и какво да не правим тази книга добавя интересни примери от действителността и цитати, най-запомнящ се от които е:

 

„Вярвайте в собствената си идея и имате всички шансове да убедите и останалите в нея“.

 

Най-важното за всеки бизнес е да не стои на едно място, тъй като най-голямата заплаха за успеха му е конкуренцията. Иновациите на работното място ви дават възможност да бъдете една крачка пред останалите. Това се отнася с двойна сила в сферата на ПР, рекламата, маркетинга и мениджмънта. Ето защо тази книга е изключително подходяща за хора, работещи в тази сфера.

« Обратно