„Краят на рекламата, каквато я познаваме“ от Серджо Зийман

„Краят на рекламата, каквато я познаваме“ от Серджо Зийман

17 декември 2012 Рі.

Правилото е едно: Целта на рекламата е да продава.“ Това ключово изречение е написанo на гърба на книгата на Серджо Зийман „Краят на рекламата, каквато я познаваме“.

 

В един момент целите на рекламните компании и на техните клиенти започват да се разминават. Компаниите искат да създават реклами и да стигат до повече потребители, а техните клиенти – да продават продукта или услугата си и да трупат печалба.

 

В този момент според Зийман рекламните фирми започват да се нуждаят от промяна. Това обикновено предполага процес на адаптация, за която авторът подробно пише в книгата си.

 

Този процес засяга и клиентите, и по-точно техните маркетингови отдели и бранд мениджъри, които трябва да разширят отговорностите и задачите си извън обичайните промоционални дейности. Необходимо е да започнат да развиват такава фирмена стратегия, която да включва по-сериозно и рекламна политика.

 

Някои от практиките, които авторът препоръчва, изглеждат на пръв поглед неприложими или твърде дръзки. Всяко мнение обаче, споделено в книгата, се базира на конкретен случай в богатата професионална кариера на Серджо Зийман

 

Книгата е подходяща за хора, интересуващи се от реклама, независимо дали професионално или любителски.

 

За автора:

 

През последните 30 години Серджо Зийман допринася за развитието на меркетинга и рекламата и заслужено се нарежда в челната тройка на най-великите рекламисти според списание Time. В пика на комерсиалната си кариера той е заемал поста на главен маркетинг мениджър в компанията Coca-Cola. Под негово ръководство международният годишен обем на продажбите се е увеличил от 9 на 15 милиарда стека – най-забележителният период на растеж в историята на компанията.

 

След напускането на Coca-Cola Зийман създава консултантската фирма Zyman Group, която продава през 2005 на MDC Partners Inc. за 60 милиона долара.

 

Написал е 4 книги, базирани на опита му в маркетинговите и рекламните среди.

 

Понастоящем той е член на Борда на директорите на Upstream Worldwide и платен професионален public speaker.

« Обратно