„Морската звезда и паякът“

„Морската звезда и паякът“

07 февруари 2012 Рі.

По интересен и завладяващ начин Ори Брейфман и Род Бекстром ни предлагат иновативни начини да помогнем на компанията си и да се адаптираме в бързо променящата се бизнес среда.

При паяка виждате онова, което представлява самото насекомо. Тялото си е тяло, главата си е глава. Морските звезди нямат нито тяло, нито глава. Ако отрежете един от крайниците, на негово място ще израсне нов, а отрязаният ще се превърне в изцяло нова морска звезда.
Традиционните йерархични организации са като паяците, но в днешно време компании тип морска звезда променят облика на бизнеса и света. Как да се научим да разграничаваме паяците от морските звезди? Как да бъдем съвременна компания тип морска звезда, която се съживява след всеки удар? Коя е печелившата формула на компании като Wikipedia или Skype?

Авторите разкриват някои неочаквани отговори, завладяващи истории и цяла палитра от невероятни връзки. „Морската звезда и паякът“ изследва какво се случва, когато морските звезди се изправят срещу паяци, и как утвърдени компании и институции също се учат как да внедряват принципа на морската звезда, за да постигнат успех.
А какво се случва, когато паякът се изправи срещу морската звезда? Прочетете в книгата.
„Морската звезда и паякът“ представлява важна основа за разбирането и овладяването на лидерството. Чрез тази книга можете да почерпите от опита на компании като Toyota, Apple, Google, IBM, Microsoft и още много други и да превърнете вашата компания в морска звезда.

« Обратно