„Корпоративна социална отговорност: Най-доброто за вашата компания и за вашата кауза“

„Корпоративна социална отговорност: Най-доброто за вашата компания и за вашата кауза“

24 януари 2012 Рі.

Благодарение на издателство ROI отново получаваме възможност да четем качествена литература за комуникации. Става дума за книга, която може да бъде полезен учебник, предлагащ на своите читатели „уникална възможност да се запознаете отблизо с корпоративните желания и нужди, така че да се подготвите за решението кои компании да потърсите и в какво да се вслушате, преди да поискате“. Това отбелязват експертите Филип Котлър и Нанси Лий във въведението на своята книга “Корпоративна социална отговорност: Най-доброто за вашата компания и за вашата кауза“.

Сигурни сме, че всеки мениджър и специалист по комуникации ще има какво да научи и от примерите, посочени в книгата. Повече от 25 компании, като Ben & Jerry`s, IBM, Washington Mutual, Johnson & Johnson, Timberland, Microsoft, The Body Shop, American Express и Starbucks, споделят опит и препоръки как да извлечем максимална полза за компанията и за каузата.

Книгата е написана по начин, който би бил полезен както за корпоративни мениджъри и PR и маркетинг експерти, така и за по-широк кръг читатели, като например служители в държавни институции и неправителствени организации. За това спомага и финaлнaтa глaвa, която  прeдоcтaвя 10 прeпoръки, кoитo щe увeличaт шaнcoвeтe за пoлучаване на финансиране и подкрепа за социални инициативи.

Повишаването на корпоративния имидж не е самоцел – важно е да има дългосрочни ползи. И тази книга ще спомогне точно за това – да изберете най-добрите възможности, най-добрите партньори и инициативи, за да се направи нещо дългосрочно, полезно и добро за вашата компания или организация и за обществото.

« Обратно